Equinova


"Het is mijn zielsmissie dat paardenmensen -zoals jij- hun droomleven leven. Hiervoor wil ik jou inspireren en laten zien dat werkelijk alles mogelijk is. Ik wil je laten stralen en genieten van al het moois dat deze bijzondere dieren en dit leven ons te bieden hebben.

Ik leef mijn droomleven al, al is dit zeker niet vanzelf gegaan. Daarom wil ik jou alle tools bieden die ik -the hard way- heb moeten leren en tot op de dag van vandaag nog altijd toepas.

Ik had niet alles mee, zoals een paarden jeugd en financiële middelen. Toch heb ik al mijn dromen waargemaakt, zoals doen waarvoor ik hier op deze wereld ben, mijn eigen trainingsstal, geld verdienen met hetgeen ik het allerliefste doe, het fokken van prachtige veulentjes en het presteren in de ring met als kers op de taart het rijden van de Grand Prix met een zelf opgeleid paard. En dan te bedenken dat ik -totally blue- mijn eerste paard kocht op 19 jarige leeftijd…

Èn, als ik het kan, kan jij het ook!

In 2008 richte ik daarom Equinova op, ik had wilde plannen die vooral gebaseerd waren op het verbeteren van de leefomstandigheden van paarden en de interactie tussen mens en paard.

Gaandeweg ben ik buiten de paarden om steeds meer gaan houden van de eigenaren van die paarden. Ik realiseerde me dat ik bij hen moet zijn als ik de veranderingen wil maken in deze wereld die ik mijn hele leven al voor ogen heb.

Want… een bewust en gelukkig mens kan een paard een heel fijn leven bieden waardoor ze samen tot ongekende prestaties komen die niemand ooit voor mogelijk hield!

Ons doel bij Equinova is dan ook altijd Happy Athletes te creëren en dit doen we op allerlei verschillende manieren. TrainingInstructiePensionLease van toppaarden, WorkshopsMasterminds, de Equi-AgendaMeerdaagse trainingen, het DreamTeam & Online via de Equirise Academy.

Ik hoop dat ik je -op wat voor manier ook- mag inspireren en verder mag helpen bij het worden van de Happy Athletes die jullie beiden verdienen te zijn en het waarmaken van jouw dromen."

Nicky Star

Equinova

Sponsor Amazones


Sharifa Yacubu

Ik ben Sharifa Yacubu en ik ben 18 jaar oud. Ik ben naast mijn opleiding (retail management) zelf dagelijks met paarden bezig en ik ben hierdoor in mijn vrije tijd, dus ook bijna altijd bij de paarden te vinden.

 

Ik heb zelf 2 eigen paarden genaamd Sita en Lavina. Ik heb leren rijden op de Dordtsche Manege, waar ik nu mijn beide paarden ook heb staan. Ik heb toen nog wat verzorgpony’s gehad, maar dit was toen der tijd nooit in de buurt en hierdoor zijn we op zoek gegaan naar een eigen pony! Ik wilde super graag een D-pony en verder maakte de kleur mij niets uit haha.

 

6 Jaar geleden hebben we onze eerste eigen pony gekocht genaamd Sita! Sita is eigenlijk gekocht als kinderpony voor mij en mijn zusje zodat we er lekker mee konden rijden in de groepslessen, buitenritjes konden maken en vooral heel veel lol maken! Vooral het laatste heb/doe ik nog steeds super vaak met Sita. Zo heb ik haar enorm veel geleerd en hebben we dit jaar zelfs meegedaan aan het NK Neckrope springen op het KNHS centrum in Ermelo wat wij héél gaaf vonden! Ook rijdt ik met Sita dressuur op M2 niveau en spring ik op B niveau. Ook heb ik Eventing gestart en dat is echt helemaal ons ding! Zoveel variatie en dat binnen 1 wedstrijd allemaal.

 

Verder doen we heel veel afwisselen, zo gaan we wekelijks een buitenrit maken, springen, crossen, dressuren, vrijheidsdressuur en niet te vergeten op neckrope rijden. Niets is te gek!
Ook heb ik naast mijn pony Sita een jong paard Lavina, ik heb haar vanaf 8 maanden oud aangekocht en haar vanaf haar moeder alles geleerd van halstermak maken tot nu inrijden. Ik hoop dat ik met haar in de toekomst ook zulke leuke dingen mag en kan doen!

 

Stephanie Kooijman

Van kinds af aan rijdt ik al paard. Al jong begonnen op de manegepony’s in Rotterdam bij manege de prinsenmolen. Hier heb ik ook mijn eerste eigen pony’s gehad. Via een trainingsweek uiteindelijk stalruiter geworden bij de Academy Bartels. In deze tijd heb ik met eigen paard Winston meerdere Nederlandse kampioenschappen gereden en ook Europese kampioenschappen.

Van de junioren tot en met de grand prix onder de 25. Inmiddels heb ik meerdere talentvolle paarden staan voor training en verkoop en wedstrijden vanuit mijn eigen bedrijf SK Dressage. Uiteraard ben ik heel erg blij met een fantastische sponsor die mij voorziet van de meest prachtige foto’s.

Op naar een mooie toekomst met veel mooie foto’s!


JelleRoozen Fotografie is voornamelijk op zoek naar ruiters die graag voor de paardensport willen gaan. Daarom sponsoren wij graag ambitieuze amazone's/ruiters.

 

Wil jij ook in het team van JelleRoozen Fotografie? Dat kan!

 

Wees niet bang om een berichtje of mailtje te sturen met daarin de reden waarom JIJ bij ons team hoort!

Eens in de paar maanden is er een actie op onze Facebookpagina te vinden, hier krijg je de kans om te laten weten waarom JIJ in ons team wil!

Ook zijn wij achter de schermen bezig met fotograferen van eventuele nieuwe ruiters voor in ons team.